Dark i vegan: kombinacija iz snova

Od davnina ljudi uživaju u bogatom ukusu kakaa i snažnoj aromi čokoladnog napitka. Vremenom, izvorni oblik čokolade biva obogaćen lakšim notama i tako postaje ublažen i prilagođen svakom nepcu. Počevši od centralne Amerike odakle potiče, preko Evrope i, naposletku, celog sveta – čokolada se oblikovala prema željama i potrebama svojih konzumenata. Ipak, tamna čokolada s visokim procentom kakaa, ostaje vrhunski dar prirode i najzdraviji izbor. Možda snažan, dominantan i pomalo opor ukus čistog kakaa nije za svakoga, ali ponosno tvrdimo da su naše Dark i Dark Orange, postigle idealnu ravnotežu i osvojile mnoga srca i nebrojene čulne kvržice.

Danas se sve više vraćamo korenima. Brz život, nagomilan stres i hrana s nogu, ostavljaju traga na zdravlje, imunitet, kondiciju i raspoloženje. Nije ni čudo što mnogi započinju kompletnu detoksikaciju i preispituju prioritete. Pokušavamo da vratimo jednostavnost i organizovanost u svoju svakodnevicu. Novi pogled na život i drugačiji plan ishrane, zahtevaju prilagođavanje i osmišljavanje adaptiranog jelovnika. Slažemo se s idejom da je telo naš hram, te da sami odlučujemo kako ćemo se prema njemu ophoditi – shodno tome, znamo i kakve rezultate možemo očekivati. ReChocolize ritual topljenja čokolade, osmislili smo kao vreme opuštanja tela i oslobađanja uma. Želimo da kreiramo oazu u kojoj balansirate lepo i korisno, topite čokoladu i otapate stres.

Sve je više vegana – osoba koje iz svoje ishrane potpuno isključuju namirnice životinjskog porekla. ReChocolize ima sluha za potrebe svojih potrošača. Želimo da vam budemo podrška u odluci da optimizujete zdravlje, podignete nivo energije i budete u top formi. Ukoliko je veganstvo vaš izbor za kvalitetniji život, nudimo ukusne predloge za slatke trenutke odmora: naše Dark i Dark Orange su vegan friendly i odlično se slažu sa sojinim, bademovim i kokosovim mlekom.

Naši veganski ukusi bogati kakaom, ipak nisu namenjeni isključivo veganima. Kako to? Čokolada s visokim udelom kakaa, donosi korist svakome ko u njoj redovno uživa. Tamna čokolada sadrži vrlo malo šećera, ali je zato bogata vlaknima, gvožđem, magnezijumom i drugim vrednim mineralima. Kakao je na samom vrhu liste namirnica bogatih antioksidansima, ostavljajući za sobom borovnicu i acai bobice. Već je bilo reči o povoljnom uticaju čokolade na regulaciju holesterola. Istovremeno, čokolada može smanjiti rizik od bolesti srca i pospešiti moždane funkcije. Uz čokoladu smo raspoloženi, vitalni i puni energije!

Nismo zaboravili ni ljubitelje čokolade koji su osetljivi na laktozu. Laktoza je šećer prisutan u mleku. Netolerantnost na laktozu je, zapravo, česta pojava. Istraživanja pokazuju da čak 65% ukupne svetske populacije, oseća posledice nedostatke laktaze – enzima odgovornog za razgradnju laktoze. Budući da se laktoza nalazi u mleku i mlečnim proizvodima, ponekad je teško naći adekvatnu zamenu za omiljeni obrok ili poslasticu. ReChocolize priskače u pomoć. Naše veganske proizvode moguće je pripremiti s bilo kojim biljno baziranim mlekom. Ukus i uživanje ostaju identični, što proces prilagođavanja i prihvatanja promena u ishrani, čini jednostavnijim i bezbolnim.

Naše Dark i Dark Orange, sadrže 52% plemenitog kakaa. Istovremeno su i vegan friendly, ukoliko čokoladu kombinujete sa svojim omiljenim biljnim mlekom. Ritual spravljanja ReChocolize topljene čokolade je uvek isti: 3-5 minuta mešanja čokoladnog bara, u čaši prokuvanog mleka.

Bilo da ste posvećeni vegan, zaljubljenik u zdrav način života ili, jednostavno, ljubitelj tamne čokolade, odgovorno tvrdimo da ćete u ovoj poslastici pronaći izvor uživanja, energije i dugovečnosti. Ako ste do sada uvek birali nežnije i slađe ukuse, usudite se da degustirate i našu čokoladu s visokim udelom kakaa – možda vam zauvek promeni mišljenje. Mi ćemo, naravno, nastaviti istim tempom u kreiranju posebnih ukusa za naše posebne potrošače. Ukoliko imate ideju kako da obogatimo našu čokoladu, tako da zadovolji vaše potrebe ili ispuni slatke želje, slobodno nam se obratite. Potrudićemo se da vam maksimalno izađemo u susret i rešimo sve čokoladne nedoumice.

Zagrej, istopi i uživaj u jakom ukusu prave topljene čokolade!

ORDER

Hot Chocolates

Show All

Subscribe and get notoified once Rechocolize arrives at your city

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Our story

Kada se u iskusnom hedonisti probudi dečja radoznalost… čokolada upada u šolju!

Novi oblik čokoladnog zadovoljstva je ono što reChocolize čini tako strastvenim u kreiranju ovog jedinstvenog iskustva.

Od odabranih zrna kakaa iz zapadne Afrike, uz najkvalitetnije evropske sastojke, dobija se čokolada vrhunskog kvaliteta i bogatog ukusa.

Odmotaj… Potopi…
Zaustavi vreme gledajući u oblike koje čokoladni bar iscrtava po staklu dok se nežno topi u mleku.
Najzad… prepusti svoja čula neodoljivoj harmoniji.
Izaberi svoju meru užitka u napitku jer hladeći se, čokolada postaje sve gušća.