Naša čokolada u službi vašeg zdravlja

Još su starosedeoci američkog kontinenta, verovali u lekovita svojstva čokolade – i stoga je smatrali svojom vezom s bogovima. Iako nisu imali pristup nikakvim naučnim metodama i kontorlisanim eksperimentima, iz sopstvenog iskustva, plemena su svedočila o magičnim osobinama čokolade. Mi se u potpunosti slažemo s uverenjima starih Maja, a njihove tvrdnje potkrpeićemo i naučnim dokazima.

U proteklih par vekova, možemo ispratiti ubrzani razvoj nauke, tehnike i tehnologije. Nauka nam omogućava da ispravne teorije i pretpostavke, pretvorimo u proverene činjenice i postulate. Možemo garantovati da je dobrobit konzumiranja ReChocolize topljene čokolade, daleko veći od prostog uživanja u bogatom ukusu. Da bismo bili potpuno sigurni u lekovite moći čokolade, na samom početku naše priče – istražili smo efekte dugoročnog konzumiranja i njen uticaj na zdravlje i kvalitet života:

  1. Studija objavljena u „The Journual of Nutrition“, ističe da konzumiranje čokolade utiče na smanjenje nivoa LDL, odnosno „lošeg holesterola“, u organizmu. Istraživači zaključuju da umerena konzumacija čokolade, ima pozitivan uticaj na celokupan kardiovaskularni sistem, snižava holesterol i balansira krvni pritisak.

 

  1. Istraživanja Hardvard Medical School, pokazuju da ispijanje dve šolje čokolade u toku dana, pospešuje kognitivne funkcije, a kod starije populacije – ublažava probleme s pamćenjem. Čokolada, zapravo, podstiče protok krvi u celom organizmu, pa je, samim tim, poboljšana i prokrvljenost bitnih centara u mozgu, odgovornih za vitalnost i kogniciju.

 

  1. Dobra neurovaskularna slika je ključni faktor u borbi s Alchajmerovom bolešću. Studija objavljena 2014. godine, ističe da ekstrakt kakaa, ima efekat u prevenciji ili redukciji oštećenja nervnih puteva. Takva oštećenja su karakteristična za osobe s uznapredovalom Alchajmerovom bolešću, pa se smatra da ovo jedinjenje može usporiti ili sprečiti dalje kognitivno propadanje.

 

  1. Još jedna sutdija, objavljena 2016. u žurnalu „Appetite“, potvrđuje da konzumiranje čokolade bar jednom nedeljno, može povoljno uticati na sve kognitivne funkcije.

 

  1. Rezultati istraživanja objavljenog u „The BMJ“, govore da umereno konzumiranje čokolade, može umanjiti rizik od srčanih oboljenja, za jednu trećinu. Dobijeni podaci ukazuju na vezu između unosa čokolade i nižeg rizika od kardio-metaboličkih poremećaja.

 

  1. Kanadski naučnici, ispitivanjem na velikom uzorku, došli su do podataka da osobe koje umereno konzumiraju čokoladu, imaju čak 22% manje šanse da dožive moždani udar. Osobe koje redovno uživaju u čokoladi u toku nedelje, imaju čak 46% manji rizik umiranja od moždanog udara. Studije iz 2015. godine, pokazuju da svakodnevno konzumiranje čokolade, može drastično smanjiti rizik od srčanih oboljenja i moždanog udara.

 

  1. Studija prezentovana na sastanku društva Materna-Fetal Medicine, u Atlanti, 2016. godine, navodi da svakodnevni unos oko 30g čokolade u toku trudnoće, može imati pozitivan učinak na rast i razvoj deteta.

 

  1. Rezultati istraživanja, objavljeni u „The Journal of the International Society of Sports Nutrition“ pokazuju da unos tamne čokolade, pospešuje bust kiseonika i njegovo optimalno korišćenje, u toku treninga. Naučnici iz Velike Britanije, sprovođenjem studije, došli su do podataka da biciklisti koji konzumiraju tamnu čokoladu, prelaze dužu rutu za dva minuta, od onih koji je ne konzumiraju. Ovu moć tamne čokolade, istraživači objašnjavaju oslobađanjem azotnih oksida u telu.

Odradili smo svoj domaći zadatak. U nauci smo pronašli dokaze za sve pozitivne efekte čokolade. Sada, bez sumnje, možemo tvrditi da čokolada leči telo, um i srce.

Naravno, u svemu je najbolje biti umeren, pa tako i u konzumiranju čokolade. Ne preporučujemo nekontrolisan unos čokolade, kao ni zamenu celog obroka čokoladnom poslasticom. Međutim, nadamo se da smo vas uverili da čokolada nije samo slatki greh, koji sebi povremeno oprostite. Čokolada je mnogo više od uživanja u momentu. Čokolada je vaš saveznik na putu ka zdravijem i kvalitetnijem životu.

ReChocolize tim se dodatno potrudio, te je naša ponuda obogaćena i vegan ukusima, kao i Dark i Dark Orange čokoladom, sa posebno visokim sadržajem kakaa. Topljena čokolada ne mora biti samo nagrada za vaša čula, nego i preventiva, lek i bust energije.

Zagrej, istopi, promešaj, uživaj i udahni duboko.

Iskoristi našu ReChocolize topljenu, kao gorivo za zdraviji život!

ORDER

Hot Chocolates

Show All

Subscribe and get notoified once Rechocolize arrives at your city

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Our story

Kada se u iskusnom hedonisti probudi dečja radoznalost… čokolada upada u šolju!

Novi oblik čokoladnog zadovoljstva je ono što reChocolize čini tako strastvenim u kreiranju ovog jedinstvenog iskustva.

Od odabranih zrna kakaa iz zapadne Afrike, uz najkvalitetnije evropske sastojke, dobija se čokolada vrhunskog kvaliteta i bogatog ukusa.

Odmotaj… Potopi…
Zaustavi vreme gledajući u oblike koje čokoladni bar iscrtava po staklu dok se nežno topi u mleku.
Najzad… prepusti svoja čula neodoljivoj harmoniji.
Izaberi svoju meru užitka u napitku jer hladeći se, čokolada postaje sve gušća.