Kratka istorija čokolade

Dok uživamo u svom omiljenom reChocolize ukusu, teško nam je i da zamislimo vreme kada čokolada nije postojala. Sasvim razumljivo, jer je čokolada najstariji napitak poznat čovečanstvu. Da, dobro ste čuli, napitak! Izvorna čokolada bila je u tečnom stanju, slično kao i naš kremasti reChocolize topljeni napitak!

Stručnjaci tvrde da je čokolada, u svom prvobitnom obliku, konzumirana na severu Centralne Amerike, pre celih 3500 godina. Stari Asteci i Maje, doživljavali su čokoladu kao magijski napitak i nazivali je „hranom bogova“, dok je zrno kakaa postalo i legitimno sredstvo plaćanja. Starosedeoci američkog kontinenta, dodavali su vodu i ljutu papriku u svoje čokoladne napitke, bez ikakvih zaslađivača. Kasnije, zaslađena šećernom trskom, čokolada osvaja stari kontinet, a potom i ceo svet…

Naša misija je da „hranu bogova“, u idelanom obliku, donesemo i u vaš dom. Svašta se promenilo u proteklih 3500 godina: ljudi, navike i prioriteti. Ipak, čokolada je uvek odolevala zubu vremena, uspela je da ostane na svom tronu i zadrži prestižnu titulu, kraljice užitka.

Želimo da vam približimo čisti ukus čokolade, s idealnom primesom dodataka, savršene temperature i prepoznatljive teksture. Antički narodi su spravljanje čokolade, doživljavali kao sveti ritual povezivanja s bogovima. Želja nam je da, topeći svoj omiljeni reChocolize bar, i vi pronađete svoj unutrašnji mir. Dobra, zdrava navika, okrepiće i duh i telo. Mudri ljudi su, milenijumima unazad, opisivali vezu između senzualnog užitka i spiritualnog blagostanja. Zato vam poklanjamo vrhunski kvalitet čokolade, ali i proces spravljanja kremastog napitka, u kome će uživati sva vaša čula.

Ukoliko ste spremni da isprobate iskonski ukus čokolade, s minimalnim udelom dodataka, odvažite se da istopite naš Dark čokoladni bar, s najvećim sadržajem kakaa. Proživite magične trenutke davnina i vratite se snažnom ukusu originalne čokolade. Ako, pak, želite nešto novo, savremeno, ali podjednako primamljivo, zagolicajte nepce prepoznatljivim ukusima Dark Orange, Wild Cherry, Hazelnut i White Vanilla. Da su stari Asteci imali priliku uživanja u novim ukusima, verujemo da im ni oni ne bi odoleli.

Smatramo da ono što je dobro, ne bi trebalo menjati. Bogat ukus čokolade je tradicija koju ne menjamo. Zato je i postupak nastanka reChocolize topljenog napitka, ostao nepromenjen: 5 različitih ukusa, 3 minuta mešanja, 2 veganske opcije, 1 čaša vrelog mleka i neograničen užitak.

Neka reChocolize ritual postane i ostane vaša zdrava, slatka, navika.

ORDER

Hot Chocolates

Show All

Subscribe and get notoified once Rechocolize arrives at your city

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Our story

Kada se u iskusnom hedonisti probudi dečja radoznalost… čokolada upada u šolju!

Novi oblik čokoladnog zadovoljstva je ono što reChocolize čini tako strastvenim u kreiranju ovog jedinstvenog iskustva.

Od odabranih zrna kakaa iz zapadne Afrike, uz najkvalitetnije evropske sastojke, dobija se čokolada vrhunskog kvaliteta i bogatog ukusa.

Odmotaj… Potopi…
Zaustavi vreme gledajući u oblike koje čokoladni bar iscrtava po staklu dok se nežno topi u mleku.
Najzad… prepusti svoja čula neodoljivoj harmoniji.
Izaberi svoju meru užitka u napitku jer hladeći se, čokolada postaje sve gušća.